x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosara még üres

Belépés RegisztrálásFONTOS INFORMÁCIÓ!

FIGYELEM!

A „2006. évi XCVIII. törvény a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszer-forgalmazás általános szabályairól” 2022. január 1-i hatállyal úgy rendelkezik, hogy gyógyszertárak webshopjában megrendelt gyógyszerek csomagküldés útján történő kiszolgálása tilos.
Ezért a vény nélkül megvásárolható gyógyszereket házhoz szállítani nem tudjuk, ezek a készítmények csak személyes átvétellel rendelhetőek és vásárolhatóak meg a Lágymányos Patikában (Bp. 1111 Budafoki út 47.)

Akciós Termékeink

AKCIÓ - 17%
Supradyn Energia pezsgőtabletta 15x

Supradyn Energia pezsgőtabletta 15x

Fogyasztói ár: 2179 Ft
Eredeti ár: 2629 Ft
AKCIÓ - 19%
Grippostad C kemény kapszula 20x

Grippostad C kemény kapszula 20x

Fogyasztói ár: 2089 Ft
Eredeti ár: 2589 Ft
AKCIÓ - 17%
Supradyn drazsé 60x

Supradyn drazsé 60x

Fogyasztói ár: 4599 Ft
Eredeti ár: 5559 Ft
AKCIÓ - 19%
Béres Porcerő Forte ÉTRENDKIEG. filmtabletta 90x

Béres Porcerő Forte ÉTRENDKIEG. filmt...

Fogyasztói ár: 7099 Ft
Eredeti ár: 8769 Ft
AKCIÓ - 19%
Detralex 500 mg filmtabletta 36x

Detralex 500 mg filmtabletta 36x

Fogyasztói ár: 3899 Ft
Eredeti ár: 4829 Ft
AKCIÓ - 16%
Normaflore belsőleges szuszpenzió 30x5ml

Normaflore belsőleges szuszpenzió 30x5ml

Fogyasztói ár: 3999 Ft
Eredeti ár: 4769 Ft
AKCIÓ - 19%
Herbal Swiss Medical szirup 150ml

Herbal Swiss Medical szirup 150ml

Fogyasztói ár: 2429 Ft
Eredeti ár: 2999 Ft
AKCIÓ - 24%
474

Defendyl Imunoglukan P4H szirup 120ml

Fogyasztói ár: 5379 Ft
Eredeti ár: 7059 Ft

CURIOSA® sebkezelő gél

CURIOSA sebkezelo gel 30 gSegít a gyulladás és fájdalom csökkentésében, így járul hozzá a seb gyorsabb gyógyulásához. A CURIOSA® sebkezelő gél használatával visszaállíthatja bőre épségét és eltüntetheti a sérülés nyomait.
 
Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a tájékoztatót, mielőtt elkezdené alkalmazni a készítményt!
    
Mit kell Önnek tudnia a CURIOSA® sebkezelő gélről?
A CURIOSA® sebkezelő gél színtelen, szagtalan, átlátszó gél, mely nem színezi a bőrt és a ruhát. Fő komponense a cink-hialuronát, segédanyagként kálium-szorbátot (tartósítószer), karbomert (gélképző) és vizet tartalmaz, mikrobiológiai tisztasága megfelel az Európai Gyógyszerkönyv előírásainak. A készítmény különböző kiszerelési egységekben kerül forgalomba (15 g, 30 g).

A hialuronát a bőr és a kötőszövet természetes és nélkülözhetetlen alkotóeleme. Biztosítja a bőr épségét és rugalmasságát, elősegíti a regenerálódást és megfelelő környezetet teremt a sebgyógyuláshoz. Cinkkel alkotott komplexének, a cink-hialuronátnak további előnyei is vannak.
 
A CURIOSA® sebkezelő gél közvetlenül és közvetve is segít a sérült bőr regenerálódásában: a megfelelő mikrokörnyezet biztosítása mellett gátolja, hogy a környezetből származó  (levegőben jelenlevő vagy közvetlen érintkezés útján terjedő) mikroorganizmusok elérjék a sérült bőrfelületeket, továbbá enyhíti a sérülések okozta kedvezőtlen hatásokat, a sebfájdalmat és a szöveti gyulladást.
A CURIOSA® sebkezelő gél helyes használatával visszaállíthatja bőre épségét.
 
Alkalmazási területek
Sérült bőrfelület vagy problémás bőr kezelése és védelme, valamint a különböző eredetű és súlyosságú sebek gyógyulásának elősegítése.

Orvosi felügyelet nélküli alkalmazás
  • sérült vagy problémás bőr (pl. sugárzás okozta irritáció, szárazság, hámlás),
  • felületes sebek, kisebb sérülésekből eredő sebek (pl. horzsolás, szakadás, vágás stb.) enyhébb égési sérülések (első és másodfokú égés).

Orvosi felügyelet melletti alkalmazás
  • krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek stb.)
  • műtéti sebek (ép, zárt varrat esetén), sebészeti beavatkozás utáni sebkezelés.

Hogyan kell alkalmazni a CURIOSA® sebkezelő gélt?

Külsőleg alkalmazandó!
 
Sérült vagy problémás bőr:
Az érintett bőrfelületet alaposan tisztítsa meg vízzel, szükség esetén fertőtlenítse le, majd vigyen fel rá vékony rétegben CURIOSA® sebkezelő gélt. A CURIOSA® sebkezelő gél szükség esetén naponta többször is alkalmazható.
  
Kisebb hámsérülések:
Az érintett testfelszínt alaposan tisztítsa meg fiziológiás sóoldattal vagy vízzel, itassa fel a nedvességet, és várja meg, amíg a vérzés elmúlik. Szükség esetén fertőtlenítse le, majd vékony rétegben (kb. 1 mm) vigye fel a CURIOSA® sebkezelő gélt a teljes sebfelületre. A seb fedése nem szükséges, hagyhatja a CURIOSA® sebkezelő gélt a seb felületén megszáradni, de be is fedheti a sebet, olyan kötszerrel, amely nem tapad bele a sebbe. A kezelés szükség esetén naponta többször is megismételhető.
 
I. és II. fokú égési sérülések:
A sérült bőrfelületet azonnal hűtse le hideg folyóvíz alatt, és használja a CURIOSA® sebkezelő gélt a korábban leírtak szerint.

Krónikus, nehezen gyógyuló sebek (pl. lábszárfekélyek, felfekvés, diabéteszes fekélyek, stb.) és ép, zárt műtéti sebek:
Nehezen gyógyuló sebek és műtéti sebek (ép, zárt varrat) esetén a kezelés módját a készítmény alkalmazása előtt és a teljes kezelés során egyeztesse orvosával. Ezen esetekben a CURIOSA® sebkezelő gél alkalmazása sebkezelésben jártas szakember felügyelete mellett ajánlott. A seb kezelésén túl, a tünetek hátterében álló alapbetegség megfelelő orvosi kezelése és a kiegészítő gyógymódokra vonatkozó tanácsok betartása is szükséges (pl. kompressziós fásli, gyógycipő használata, tehermentesítés, vércukorszint ellenőrzése, fertőzések megelőzése, stb.).
 
Műtéti sebek kezelése a készítménnyel akkor kezdőhet, ha a seb ép, a sebszéleket zárt varrat egyesíti.
 
A CURIOSA® sebkezelő gél használata előtt fontos a krónikus seb teljes feltisztítása (debridement), amit súlyosabb esetekben csak megfelelő szakember végezhet.
 
A sebalap megfelelő előkészítését követően, az esetelegesen fellépő vérzés megszűnése után, a gélt a már korábban ismertetett módon kell alkalmazni. A seb fedésével kapcsolatban kövesse kezelőorvosa utasítását.
   
Milyen nem kívánt hatásai lehetnek a CURIOSA® sebkezelő gélnek és mi a teendő, ha ezek jelentkeznek?
Ritkán, az alkalmazás kezdetén a következő tünetek fordulhatnak elő: enyhe bőrpír, átmeneti, enyhe szúró vagy égő érzés, helyi fájdalom.
Ha a készítmény alkalmazása során váratlan, korábban nem tapasztalt tünet lép fel, szűnni nem akaró irritációt, bbőrpírt, gyulladást tapasztal, vagy a seb elfertőződik, néhány nap után sem mutatja a gyógyulás első jeleit, forduljon orvosához!

Klinikai vizsgálatokban nagyon ritkán kis kiterjedésű, helyi szöveti károsodás (hipergranuláció, szövet-túlburjánzás, részleges nekrózis) jelentkezett, ami azonban nem volt egyértelmű összefüggésben a készítmény alkalmazásával.

Mikor nem használhatja a CURIOSA® sebkezelő gélt?
A készítmény bármely alkotórészével, vagy Avies (baromfi) eredetű fehérjével szembeni túlérzékenység esetén.

Egyéb tudnivalók:
Tárolás 5-30 °C között.
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Használat előtt ellenőrizze a csomagolás sértetlenségét!
Használat után a kupakot gondosan zárja vissza.
Ügyeljen arra, hogy a tubus ne érintkezzen közvetlenül a sebbel vagy más felülettel, valamint a használat során óvja a sebet mikrobiális fertőzésektől, illetve egyéb szennyeződésektől.
A CURIOSA® sebkezelő gél többszörös adagot tartalmazó tubusban kerül forgalomba. Személyenként külön-külön tubus használata javasolt. Személyenként külön-külön tubus használata javasolt.
A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A készítmény a felbontás után 4 hétig használható.

Gyártó:
Richter Gedeon Nyrt.
1103 Budapest
Gyömrõi út 19-21.

A tájékoztató készítésének dátuma: 2014.  március
 
Európai szabadalom száma: EP 0 964 687
 
A CURIOSA® a RichterGedeon Nyrt. bejegyzett védjegye.
 
CE 0483

Szövegforrás: Használati utasítás
 
Miért a
Lágymányos Patika?

  1993-  

az alapítás óta

  < 5000 

elégedett vásárló

  < 5000 

termék az oldalon

© Lágymányos Patika és WEBáruház - 2011 - 2022 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!