x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosara még üres

Belépés RegisztrálásFONTOS INFORMÁCIÓ!

FIGYELEM!

A „2006. évi XCVIII. törvény a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszer-forgalmazás általános szabályairól” 2022. január 1-i hatállyal úgy rendelkezik, hogy gyógyszertárak webshopjában megrendelt gyógyszerek csomagküldés útján történő kiszolgálása tilos.
Ezért a vény nélkül megvásárolható gyógyszereket házhoz szállítani nem tudjuk, ezek a készítmények csak személyes átvétellel rendelhetőek és vásárolhatóak meg a Lágymányos Patikában (Bp. 1111 Budafoki út 47.)

Akciós Termékeink

AKCIÓ - 16%
Femibion 0 Babatervezés 28x

Femibion 0 Babatervezés 28x

Fogyasztói ár: 4119 Ft
Eredeti ár: 4919 Ft
AKCIÓ - 19%
Grippostad C kemény kapszula 20x

Grippostad C kemény kapszula 20x

Fogyasztói ár: 2089 Ft
Eredeti ár: 2589 Ft
AKCIÓ - 24%
Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató tabletta 16x

Septolete extra 3 mg/1 mg szopogató t...

Fogyasztói ár: 1729 Ft
Eredeti ár: 2279 Ft
AKCIÓ - 19%
474

Actimove Térdtámasz L térdkalácsot sz...

Fogyasztói ár: 7759 Ft
Eredeti ár: 9589 Ft
AKCIÓ - 25%
Centrum Silver A-tól Z-ig MPF filmtabletta 100x

Centrum Silver A-tól Z-ig MPF filmtab...

Fogyasztói ár: 6359 Ft
Eredeti ár: 8469 Ft
AKCIÓ - 19%
Clavin Ultra kapszula férfiaknak 8x

Clavin Ultra kapszula férfiaknak 8x

Fogyasztói ár: 5699 Ft
Eredeti ár: 7049 Ft
AKCIÓ - 16%
Rhinospray Plus orrspray 1x10ml

Rhinospray Plus orrspray 1x10ml

Fogyasztói ár: 2369 Ft
Eredeti ár: 2829 Ft
AKCIÓ - 5%
474

Herbal Swiss KID Medical szirup 1 éve...

Fogyasztói ár: 2849 Ft
Eredeti ár: 2990 Ft

Salvus gyógyvíz

Salvus gyógyvízBükkszék gyógyító hatású vizét Salvus néven palackozzák. A gyógyvíz mind fürdő-, mind ivókúra formájában alkalmas különböző betegségek gyógyítására. 540 méter mélyből tör fel a 40 °C hőmérsékletű Salvus gyógyvíz, ennek köszönheti országos ismertségét a település.
A Salvus gyógyvíz a nagy oldott ásványisó-tartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik. Összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas oldott anyag tartalmú (22.205 mg/l) gyógyvíz. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönlegesebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi.
Az ásványvíz alkalikus tulajdonságai jól érvényesülnek a savkötő-képességben, emiatt felhasználásuk első területe a savtúltengéses gyomorhurut, valamint a savtúltermeléssel járó gyomorbetegségek. Nem mindegy azonban, hogy mikor issza a beteg az ásványvizet. Étkezés közben fogyasztva ugyanis közömbösítő hatása csak rövid ideig tart, majd a táplálék hatására ismét fokozódik a savtermelés. Ha a beteg étkezés előtt fogyasztja az ásványvizet, akkor az üres gyomorból gyorsan a bélbe kerülő ásványvíz gátolja a gyomornedv-elválasztást. A savtúltengésben szenvedő betegek tehát éhgyomorra, illetve az egyes étkezések közti idő alatt fogyasszák a napi Salvus víz mennyiségét (2-3 dl), több kis részletben, azaz néhány kortyot egy-egy alkalommal.

Kedvezőek az alkalikus gyógyvizek — nyálkaoldó tulajdonságuk miatt — a gyulladásos gyomor-bélrendszeri kórképek egy részében is, főleg a sok nyálkát termelő betegségekben. Nyálkaoldó tulajdonsága miatt kedvező az idült húgyúti gyulladásokban is, de ellenjavallt coli-baktérium okozta fertőzésben, mert e kórokozó szaporodásához az alkalikus vegyhatás kedvező feltételeket teremt. Egyes adatok azt bizonyítják, hogy a húgysav anyagcserét befolyásolva fokozzák a húgysavkiválasztást, emiatt kedvező gyógyhatásra lehet számítani köszvény ellen alkalmazva.

Nyálkaoldó tulajdonságuk miatt kerülnek az alkalikus gyógyvizek a hörgők idült megbetegedéseinek gyógykezelési lehetőségei közé. Idült hörghurutban 2-3 dl Salvus víz forró tejjel vagy langyos vízzel felhígítva, kisebb adagokban, több alkalomra elosztva megkönnyíti a köpetürítést, a gyulladásos váladék kiürülését.

Ellenjavallt a Salvus víz coli-fertőzésben, foszfát- és karbonát-jellegű vesekövek esetén, valamint nátrium- és vízretencióval járó állapotokban.

A Salvus gyógyvizet szaunavízként felhasználva a szaunában a gyógyvíz értékes ásványi összetevői a légtérbe kerülnek, a bőrfelületre, valamint a légutakra előnyös élénkítő, ill. tisztító hatást fejtenek ki. Porlasztókészülékkel, vagy ventillációs párologtatóval a szobák légterébe porlasztva „gyógyklíma” képződik, mely igen jó hatással van a légutakra.

Összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú (22.205 mg/l) gyógyvíz. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi. A Salvus gyógyvízben oldott halogénelemek az egészséges emberek számára is jó hatásúak.

 

Forrás: Termékismertető

Miért a
Lágymányos Patika?

  1993-  

az alapítás óta

  < 5000 

elégedett vásárló

  < 5000 

termék az oldalon

© Lágymányos Patika és WEBáruház - 2011 - 2022 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!