x 
Kosár - 0 Ft

Kosár

A kosara még üres

Belépés RegisztrálásÁSZF - Szállítási és fizetési feltételek

Szállítási-fizetési feltételek (ÁSZF)
Hatályos 2022.01.01. napjától

A jelen Általános Szerződési Feltételek (”ÁSZF”) határozzák meg a Szolgáltató kizárólagos tulajdonában álló, és a Szolgáltató, úgyis mint tárhelyszolgáltató által üzemeltetett www.lagymanyospatika.hu elnevezésű weboldal (”Weboldal”) felhasználásának, igénybevételének, valamint a Weboldalon történő vásárlásnak a feltételeit.

Szolgáltató:
SZAKVÁRY CSALÁD Gyógyszertára Kft.
Cégjegyzékszám: 01-09-351362
Adószám: 27273113-2-43
gyógyszertár működését engedélyező szerv: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI)
működési engedély száma: OGYÉI/33679-2/2021., 2021. május 25
székhely: 1111 Budapest Budafoki út 47.
az üzleti tevékenység helye:1111 Budapest, Budafoki út 47. Lágymányos Patika
levelezési cím:1111 Budapest, Budafoki út 47.
elérhetőségek (tel/fax): Tel.: +36-1-4666-246, Fax.: +36-1-4666-275
kapcsolattartási e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Webtárhely szolgáltató:
LX-Line Kft.
1138 Budapest, Váci út 182.,
Adószám: 12579688-2-41,
Cégjegyzékszám: 01-09-879332
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felhasználónak, illetve vevőnek (”Vevő”) minősül minden olyan nagykorú természetes személy, jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, vagy egyéb szervezet felhasználó, aki a Weboldalon regisztrál, saját fiókot hoz létre, szolgáltatást vesz igénybe, illetve megrendelést ad le.
A Weboldalon való regisztrációval, illetve a Weboldal által nyújtott bármely szolgáltatás igénybevételével, megrendelés leadásával, hírlevélre való feliratkozással a Vevő magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen ÁSZF-et. Az ÁSZF ily módon való elfogadása egyben azt is jelenti, hogy a Vevő kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen ÁSZF változásait nyomon követi. A Weboldalt kiskorúak nem használhatják. Amennyiben a Vevő a jelen ÁSZF-et nem fogadja el, úgy nem jogosult a Weboldal használatára, illetve a Weboldal által kínált szolgáltatások igénybevételére.
A Szolgáltató jogosult a jelen ÁSZF-et bármikor egyoldalúan módosítani. A módosító rendelkezések, vagy a változásokkal egységes szerkezetbe foglalt új ÁSZF hatályba lépésének napja az a nap, amelyen a módosító rendelkezések vagy az új ÁSZF a Weboldalon hozzáférhetővé válik.
A Szolgáltató sem a termékek gyártói, sem a szolgáltatásokat nyújtó harmadik személyek termékeiért és szolgáltatásaiért nem tartozik jótállási kötelezettséggel, a Vevő esetlegesen a termék, vagy szolgáltatás megfelelősége vonatkozásban fennálló igénye vagy követelése tekintetében a Szolgáltató a felelősségét kizárja.
A Weboldal működtetését a Szolgáltató a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései szerint végzi. A Szolgáltató vállalja, hogy az általa közvetített szolgáltatások lényeges tulajdonságairól, a szolgáltatásért járó ellenszolgáltatás adóval megnövelt teljes összegéről, a teljesítés feltételeiről, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Kormányrendeletben meghatározott tájékoztatási kötelezettségének eleget tesz.
A jelen ÁSZF alapján létrejött szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek. A szerződés nyelve magyar, azokat a Szolgáltató nem iktatja, magatartási kódexre nem utal. A Szolgáltató a megbízás teljesítésekor szállítóként szerepel.

I. A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE, TÁRGYA
A jelen ÁSZF szerinti szerződés Szolgáltató és Vevő között jön létre akkor, amikor Vevő igénybe veszi Szolgáltató szolgáltatását, az 1. pont szerinti regisztrációját elküldi, illetve a 2. pont szerinti megrendelését leadja.
Kérjük, nézze meg figyelmesen az Ön által rendelt termék tárolására vonatkozó információt. A "Hűvös helyen tartandó" jelzéssel ellátott készítmények csak személyes átvétellel rendelhetők, postai kézbesítését nem vállaljuk.

1. Regisztráció
A weboldal regisztráció nélkül is használható. A regisztráció előnye a rendelések nyomon követési lehetősége, illetve a Vevő adatainak rendelkezésre állása miatt a rendelés gyorsabb menete. Regisztráció történhet vezetéknév, keresztnév, cím és e-mail cím, választás szerint telefonszám megadásával. Amennyiben a regisztráció, vagy a megrendelés során a Vevő hibás adatot adott meg (félreklikkelés),vagy a megrendeléssel kapcsolatosan módosítani szeretne bármely adaton, a böngésző ”vissza” funkciójával a korábbi állapotra léphet, s újra próbálkozhat. A regisztrációkor megadott adatokat a személyes felületen bármikor módosíthatja. Amennyiben egy már elküldött megrendelés vonatkozásában észleli a Vevő a hibát (pl. tévedés a megvásárolni kívánt termék/szolgáltatás számában stb.), úgy köteles haladéktalanul, de legkésőbb 12 h-ig a Szolgáltató ügyfélszolgálatához fordulni. A Vevő késedelméből eredő károkért és egyéb következményekért a Vevőt terheli a felelősség.

2. Megrendelés

FIGYELEM!

A „2006. évi XCVIII. törvény a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól” 2022. január 1-i hatállyal úgy rendelkezik, hogy gyógyszertárak webshopjában megrendelt gyógyszerek csomagküldés útján történő kiszolgálása tilos.
Ezért a vény nélkül megvásárolható gyógyszereket házhoz szállítani nem tudjuk, ezek a készítmények csak személyes átvétellel rendelhetőek és vásárolhatóak meg a Lágymányos Patikában (Bp. 1111 Budafoki út 47.)

2.1. Vevő a termékek és szolgáltatások megvásárlását a Szolgáltató által a Weboldalon közzétett feltételekkel és határidőig történő megrendelés útján végezheti el. Vevő a termék nevére történő kattintással megjelenítheti a megvásárolni szándékozott termék, vagy szolgáltatás beazonosításához szükséges lényeges információkat. Amennyiben a Vevő ezen információkat elolvasta és megfelelőnek találta, a megrendelés elküldéséhez a kiválasztott termék, illetve szolgáltatás melletti kosár ikonra kattintva a Vevő belehelyezi a terméket, illetve szolgáltatást a virtuális kosarába. A kosárba több termék, illetve szolgáltatás is helyezhető, a kosár tartalmának véglegesítésig pedig a Vevő a megrendelés tartalmán többször módosíthat, akár törölhet. A kosár tartalmának véglegesítésével a „Megrendelés megerősítése” gombra kattintva a Vevő ilyen opció választása esetén eljut a fizetést biztosító weboldalra, ahol az ott szereplő instrukcióknak megfelelően teljesítheti a fizetést. A Vevő a fizetés teljesítésével, vagy az előre utalás, illetve utánvét fizetési módok választása esetén a „Megrendelés megerősítése” gombra kattintva a megrendelést elküldi.
2.2 A Vevő megrendelését a Szolgáltató legkésőbb 48 órán belül az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címről visszaigazolja., A Vevő által elküldött megrendelés megküldésének a Szolgáltató által történő e-mailen történő visszaigazolásával a Szolgáltató és a Vevő között a termék, illetve a szolgáltatás megvásárlására vonatkozó szerződés létrejön. Mind a megrendelés, mind a visszaigazolás akkor tekintendő a másik félhez megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. Amennyiben a Szolgáltató jelen pont szerinti visszaigazolása 48 órán belül nem történik meg, mind a Vevő, mind a Szolgáltató mentesül ajánlati kötöttsége alól.
2.3. A Weboldalon megadott szolgáltatások ára minden esetben a Vevő által a fogyasztói forgalomban fizetendő bruttó ár, Magyarország törvényes fizetőeszközében (Forint) megadva.
2.4. Amennyiben a Vevő az előre utalás választása esetén a Szolgáltató által történő e-mailes visszaigazolás megküldését követő munkanapon, illetve utánvét fizetési mód választása esetén a megrendelt termék kézbesítésekor, vagy átvételekor elmulasztja az ellenérték megfizetését, a Szolgáltató a megrendelés teljesítését megtagadhatja, és ajánlati kötöttsége alól mentesül. A Vevő részéről történő megrendelés elküldése a Vevő részéről vásárlási és fizetési kötelezettséget jelent, a Vevő köteles ennek tudatában eljárni.
2.5. Amennyiben a Vevő a meglévő készletmennyiségen felül kíván vásárolni, a Szolgáltató 2 munkanap határidőn belül vállalja a hiányzó áru beszerzését. Amennyiben a nagykereskedelmi rendelés, vagy szállítás akadályba ütközik (pl. hiánycikk esetén) és a rendelés nem, vagy csak részben teljesíthető, a szolgáltató erről a Vevőt haladéktalanul értesíti és felhívja megrendelésének módosítására. A Vevő tudomásul veszi, hogy amennyiben a meglévő készlet a megrendelést nem, vagy csak részben tartalmazza, a megrendelés módosításának hiányában a Szolgáltató az eredeti megrendelés alapján teljesítésre nem köteles, ajánlati kötöttségétől tehát mentesül.
2.6.A Szolgáltató – a 2.5. pontban foglalt kivétellel - a Vevő által megrendelt termékek és szolgáltatások vonatkozásában ajánlati kötöttségét a megrendelés e-mailben történő visszaigazolását követő 48 óráig tartja fenn, indokolt esetben a Vevő részéről történő személyes, vagy telefonos megbeszélés alapján ez meghosszabbítható.
2.7. A Vevő által rendelhető termékek köre kizárólag a vény nélkül kapható gyógyszerek, homeopátiás gyógyszerek, gyógytermékek, étrend-kiegészítők, dermo-kozmetikumok, tápszerek, babaápolási termékek, egyes gyógyászati segédeszközök, és más általában gyógyszertárban forgalmazott termékek lehetnek. Magisztrális és egyedi receptúra szerinti gyógyszertári készítményekről a Vevő a Weboldalon található elérhetőségeken érdeklődhet. Nem rendelhetők a mindenkor hatályos jogszabályok szerinti pszichotróp gógyszerek, kábítószerek, illetve folyamatos hűtést igénylő, vagy nagy tömegű termékek, valamint a receptköteles gyógyszerek. Vény nélkül kapható gyógyszerek átvétele csak a Lágymányos Patikában történik, házhoz szállítani nem tudjuk!
2.8.A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy amennyiben a Vevő adott megrendelése gyógyszerészszakmai szempontból nem megfelelő, vagy nem elfogadható, a megrendelés teljesítését részben, vagy egészben visszautasítsa. Erről a Szolgáltató minden esetben tájékoztatja a Vevőt.

3. Szállítás, személyes átvétel
A Vevő a megrendelt terméket átveheti személyesen a 1111 Budapest, Budafoki út 47. szám alatti patikában (Lágymányos Patika) nyitvatartási időben, illetve a GLS futárszolgálatával történő kézbesítéssel, valamint GLS Csomagpontra címezve belföldön.
A szállítási határidő 1-2 munkanap.

4. Fizetési módok
4.1. A Vevő a személyes átvétel szállítási mód megjelölése esetén a Budapest, Budafoki út 47. szám alatti patikában veheti át a megrendelt terméket. Ez esetben lehetőség van fizetni:
4.1.1. készpénzzel.
4.1.2. bankkártyával, illetve egészségpénztári kártyával.
Egészségpénztárainkat, amelyekkel kapcsolatban állunk ide kattintva érheti el.

4.2.A Vevő a GLS Csomagponton történő átvétel, mint szállítási mód megjelölése esetén a kiválasztott Csomagponton helyben készpénzzel, vagy bankkártyával egyenlítheti ki megrendelése ellenértékét, továbbá a szállítási költséget 2000,- Ft és az utánvét költségét (500.- Ft).

4.3. A Vevő a GLS futárszolgálat, mint szállítási mód és az utánvét fizetési mód megjelölése esetén a kézbesítéskor készpénzes fizetéssel egyenlítheti ki a megrendelés ellenértékét. A Vevő a megrendelés teljes ellenértékét és a kiszállítási díjat kiszállításkor, készpénzben, egy összegben, lehetőség szerint pontos összeg átadásával a kiszállítást végző személy részére köteles megfizetni. GLS futárszolgálat kiszállítás utánvéttel esetén a szállítási költség: 2000 Ft, plusz az utánvét költsége 500,- Ft.

4.4. A Vevő a Magyar Posta Csomagautomatába, Posta Pontra, vagy postára kézbesítve történő átvétel, mint szállítási mód megjelölése esetén készpénzzel, vagy bankkártyával egyenlítheti ki megrendelése ellenértékét, továbbá a szállítási költséget 990,- Ft és az utánvét költségét (500.- Ft) ezeken a módokon egyenlítheti ki.

4.5. A Vevő a Magyar Posta háznál történő kézbesítése, mint szállítási mód, valamint az utánvét fizetési mód megjelölése esetén a kézbesítéskor készpénzes fizetéssel egyenlítheti ki a megrendelés ellenértékét. A Vevő a megrendelés teljes ellenértékét és a kiszállítási díjat kiszállításkor, készpénzben, egy összegben, lehetőség szerint pontos összeg átadásával a kiszállítást végző személy részére köteles megfizetni. Magyar Posta kiszállítás utánvéttel esetén a szállítási költség: 1 990 Ft , plusz az utánvét költsége 500,- Ft.

4.6. A Vevő az átutalással történő előre fizetés, mint fizetési mód megjelölése esetén a megrendelés teljes ellenértékét és a kiszállítási díj teljes összegét előre banki átutalással köteles megfizetni a SZAKVÁRY CSALÁD Gyógyszertára Kft. nevén lévő az ERSTE Banknál vezetett 11600006-00000000-84169866 számú bankszámlára.

4.7. A Vevő az online bankkártyás fizetési mód megjelölése esetén köteles a CIB Bank online fizetési rendszerén keresztül teljesíteni a megrendelés ellenértékének és a szállítási díj teljes összegének kiegyenlítését. A rendszer biztonságát a CIB Bank Zrt. biztosítja.

5. Elállás, rendelés lemondása, hibás teljesítés
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján a Vevő a termék megrendelése esetén 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni az ezen ÁSZF alapján létrejött szerződéstől. Amennyiben a megrendelés szolgáltatás nyújtására irányul, ha a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót 14 napon belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg. Az elállási/felmondási jog gyakorlására nyitva álló határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a Vevő számára a terméket kézbesítik, illetve a terméket a Vevő átveszi, továbbá szolgáltatás esetén amelyen a Vevő részére a megrendelt szolgáltatás hozzáférhetővé válik. A Vevő az elállási jogát a megrendelés elküldése és a megrendelt termék, illetve szolgáltatás átvétele/kézbesítése közötti időszakban is gyakorolhatja.
Elállási jog csak a még hiánytalan, sérülésmentes, fel nem használt termék, illetve szolgáltatás vonatkozásában gyakorolható.
Az emberi felhasználásra kerülő gyógyszerek rendeléséről és kiadásáról szóló 44/2004. (IV. 28.) ESZCSM rendelet 21/B. § alapján tévesen kiszolgáltatott gyógyszer, vagy a gyógyszerészeti államigazgatási szerv által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet.
A Vevő köteles az elállást tartalmazó nyilatkozatát írásban a Szolgáltató részére eljuttatni, aki a nyilatkozat átvételét tartós adathordozón haladéktalanul visszaigazolja és a nyilatkozat átvételétől számított 14 napon belül banki átutalással, vagy postai készpénz kifizetési megbízás útján visszatéríti a Vevő részére a megrendelés ellenértékét. Amennyiben a Vevő a legkevésbé költséges, illetve a szokásos fuvarozási módtól eltérő szállítási módot választott a megrendelés során, elállás esetén az ebből eredő többletköltséget a Szolgáltató nem köteles megtéríteni a Vevő részére. Elállás esetén a Vevőt terheli a termék visszaküldésének költsége. Amennyiben a megrendelés szolgáltatás nyújtására vonatkozik, és a szolgáltatás teljesítése megkezdődött, elállás, vagy felmondás esetén a Vevő köteles megtéríteni a Szolgáltató e körben felmerülő ésszerű költségeit.
Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés megtérítését.
Az elállást tartalmazó nyilatkozatra vonatkozó minta megtalálható a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet mellékletében. A Vevő az elállást tartalmazó nyilatkozatát gyakorolhatja a jelen pontban hivatkozott minta, vagy egyéb, az elállást egyértelműen tartalmazó egyéb nyilatkozat útján. Elállás esetén a Vevő köteles a még hiánytalan, sérülésmentes, fel nem használt terméknek az elállás közlésétől számított 14 napon belüli visszajuttatására a Szolgáltató részére.
Amennyiben a Vevő elállási jogával élni kíván, az erre vonatkozó nyilatkozatát köteles eljuttatni az alábbi címre: Budapest 1111 Budafoki út 47, ajánlott postai küldeményként.
A Vevő nem gyakorolhatja elállási, illetve felmondási 20. § szerinti jogát
- a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Vevő kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Vevő tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti
- olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac Szolgáltató által nem befolyásolható, a jelen pontban foglalt 14 napos határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ
- olyan, nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Vevő utasítása alapján, vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vevő személyére szabtak
- romlandó, vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében
- olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi, vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza. Készülékek esetén a Vevő csak kipróbálás előtt élhet az elállás jogával, ha a használat fertőzésveszélyt jelenthet, ilyenek a vércukormérők, koleszterinszint-mérők. Gyógyszerek esetében a Vevő az elállás jogával nem élhet.
- olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel
- olyan alkohol-tartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a Szolgáltató által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a Szolgáltató és a Vevő a szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor
- a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a Szolgáltató a Vevő kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a Vevő e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti elállási, illetve felmondási jogát.
Ha a Vevő az előtt kívánja lemondani a megrendelést, hogy azt a Szolgáltató a szállítónak átadta volna, ezt megteheti egyszerűen telefonon, vagy e-mailben. Ez esetben a Vevőnek semmilyen további kötelezettség nincs. Ha a rendelést Vevő már megkapta, a következőekre kell tekintettel lennie.
További információk: a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. Rendelet.

6. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztatás
6.1. Kellékszavatosság
A Vevő a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. A Vevő ebben az esetben- választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
- kérhet kijavítást, vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vevő által választott igény teljesítése lehetetlen, vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást, vagy a kicserélést a Vevő nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy a hibát a Szolgáltató költségére a Vevő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy- végső esetben- a szerződéstől is elállhat.
- a Vevő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vevő viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.
A Vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jog már nem érvényesíthető. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.
A Vevő a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a Vevő kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Vevő igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Szolgáltató nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Vevő köteles bizonyítani, hogy a Vevő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.
6.2. Termékszavatosság
Termék hibája esetén a Vevő- választása szerint- a 6.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Termékszavatossági igényként a Vevő kizárólag a hibás termék kijavítását, vagy kicserélését kérheti. A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek, vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.
Termékszavatossági igényét a Vevő a termék, gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával, vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Vevőnek kell bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály, vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén a Vevő azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.
6.3. Jótállás
A Szolgáltató jótállást nem vállal.

7. Szellemi tulajdon
A Weboldal és a Weboldalon található valamennyi tartalom, leírás, grafika, ábra, amely nem más tulajdonában áll, a Szolgáltató kizárólagos tulajdonát képezi.
A Weboldal a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 7. § szakaszában meghatározott gyűjteményes műnek minősül, és mint ilyen, szerzői jogi védelem alatt áll.
A Weboldalon található tartalmakról tilos bármilyen formában másolatot készíteni, azokat akár analóg, akár digitális úton rögzíteni, újra előállítani, terjeszteni, továbbítani, letölteni, szerkeszteni, tovább értékesíteni vagy nyilvánosságra hozni. A Weboldal bármilyen tartalmának bármilyen formában megvalósuló, akár kereskedelmi, akár más céllal történő felhasználása kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén lehetséges. A logót és egyéb védett szerzői jogi tartalmakat tartalmazó ajánlat jelen ÁSZF-ben foglaltak szerint történő felhasználása külön írásbeli engedély nélkül is lehetséges.
A Szolgáltató szellemi tulajdonának bármilyen megsértése (védjegybitorlás, szerzői jogsértés, stb.) a jogsértő felelősségre vonását vonja maga után.

8. Anonim látogató-azonosítók (cookie, süti)
Az Európai Uniós törvények értelmében a Szolgáltató felhívja a Weboldal látogatóinak figyelmét arra, hogy a Weboldal ún. "cookie"-kat, "sütiket" használ annak érdekében, hogy személyre szabott tartalommal szolgálhasson az igénybe vétel során. A névtelen látogatóazonosító (cookie, süti) egy olyan egyedi azonosításra, illetve profil-információk tárolására alkalmas jelsorozat, melyet a szerver a Weboldal látogatója számítógépén helyez el. Az ilyen jelsorozat önmagában semmilyen módon nem képes a Weboldal látogatóját azonosítani, csak a látogató gépének felismerésére alkalmas.
A Weboldal böngészéséhez nem szükséges a cookie-k elfogadása, de a vásárlás funkció nem működik, amennyiben a cookie-k elfogadása a böngészőben le van tiltva.
A sütit a látogató képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség.

9. Egyéb rendelkezések
A Szolgáltató garanciát vállal arra, hogy a regisztrációs adatokat bizalmasan kezeli, harmadik személy részére az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakon túl nem adja ki azokat.
A Vevő a Weboldal használata során a jóhiszeműség és a tisztesség követelményeinek megfelelően, a vonatkozó jogszabályi előírások tiszteletben tartásával köteles eljárni. Következésképp a Weboldalt nem használhatja jogsértő tartalmak, számítógépes vírusok terjesztésére, vagy jogosulatlan adatgyűjtésre. A Vevő felelősséggel tartozik a Szolgáltatóval szemben a Szolgáltatónál felmerült minden olyan kárért, amelyet a Weboldal Vevő általi szabálytalan és/vagy jogellenes használata okozott.
A Vevő kizárólag külön, erre vonatkozó, a Szolgáltatóval kötött megállapodás keretében jogosult a Weboldalt reklámozás, vagy egyéb promóciós célokból felhasználni.
Amennyiben a Szolgáltató tudomására jut bármilyen, a Vevő általi szabálytalan, illetve jogellenes felhasználás, úgy jogosult a Vevő regisztrációját és felhasználói fiókját felfüggeszteni, vagy törölni.
A Vevő tudomásul veszi, hogy amennyiben tisztességtelen piaci gyakorlatot követ, illetve a Partnerrel való közvetlen kapcsolatfelvétel útján próbál a partnerrel a Weboldalon közzétett ajánlathoz hasonló kedvezményes termékértékesítés, vagy szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződéses tárgyalást a Szolgáltató megkerülésével folytatni, vagy ilyen szerződést köt, úgy jogosult a Vevő regisztrációját és felhasználói fiókját felfüggeszteni, vagy törölni.
A Vevő tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató a Weboldalon a Vevők termékekkel szolgáltatásokkal, vagy a Szolgáltatóval kapcsolatos véleményét feltüntetheti, azonban ezen véleményeket moderálja és csupán az általa kiválasztott, az adott termék, vagy szolgáltatásra vonatkozó legrelevánsabb fogyasztói véleményeket tünteti fel.
A Vevő köteles a regisztrált felhasználónevéhez, továbbá a Vevő számára hozzáférhető tartalmakhoz kapcsolódó jelszavát titokban tartani és minden szükséges és ésszerű óvintézkedést megtenni avégett, hogy jogosulatlan személyek ne férjenek hozzá a felhasználói fiókjához.
Amennyiben a Vevő e-mail fiókját feltörik, vagy a fent megjelölt jelszóhoz illetéktelen személy hozzáférése valószínűsíthető, köteles erről a Szolgáltatót haladéktalanul értesíteni.

10. Panaszkezelés
A Szolgáltató az esetlegesen felmerülő panaszokat a hatályos jogszabályok figyelembe vételével ügyfélszolgálatán kezeli.
Panaszkezelés és minőségi kifogások kezelése során a Szolgáltató a fogyasztóvédelmi törvény, a Polgári Törvénykönyv, illetve jelen ÁSZF rendelkezései alapján jár el. A Szolgáltató a beérkezett panaszokra lehetőség szerint azonnal, de legkésőbb 30 napon belül írásban vagy e-mail útján válaszol.
Online vitarendezési platformra mutató ODR link:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU 
Amennyiben a Vevő panaszának békés rendezésére tett kísérlet nem járt eredménnyel, a Vevő jogosult vitás eset rendezésének igényével a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testülethez, vagy bírósághoz fordulni, a fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok sérelmének gyanúja esetén a fogyasztóvédelmi hatósághoz (NFH) intézhet bejelentést.
Olyan fogyasztói jogviták esetén, ahol a felek nem találnak megoldást peren kívül, a Vevő a békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A Szolgáltató székhelye szerinti illetékes békéltető testület: Budapesti Békéltető Testület; 1016 Budapest, Krisztina körút 99., III. emelet 310.; levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.:10. A Szolgáltató kötelezően nem veti alá magát valamely békéltető testület ajánlásának, azonban a Szolgáltató kötelezi magát, hogy mind a Vevővel, mind a békéltető testülettel együttműködve jár el.
A Vevő jogosult a felmerült jogvitája esetében online vitarendezési fórumon keresztül eljárást kezdeményezni. Az 524/2013/EU rendelet szerinti online vitarendezési platform elérhetőségei az alábbiak:
◦ A Budapesti Békéltető Testület által üzemeltetett Online Vitarendezési Platform kapcsolattartói pont elérhetőségei: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
◦ Az Európai Bizottság által működtetett központi ügyfélszolgálat elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
◦ Az Európai Unió Bizottsága által működtetett online vitarendező platform elérhetősége: http://ec.europa.eu/odr
Bármilyen, a jelen ÁSZF rendelkezéseivel kapcsolatban felmerülő jogvita esetén a felek kikötik a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét.

11. A felelősség korlátozása
A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Weboldal és a hozzá kapcsolódó egyéb weboldalak folyamatos, hibamentes működéséért. A Szolgáltató minden lehetséges eszközzel megpróbálja megakadályozni, hogy a Weboldalt vírusok vagy egyéb szoftver szintű kártevők támadják meg. A Szolgáltatót nem terheli továbbá felelősség a Vevő által a Weboldal használata során, az interneten továbbított adatok esetleges elvesztéséért. A Vevő felelős a saját hardver és szoftver eszközei megfelelő állapotáért és azért, hogy ezek alkalmasak legyenek az internet és a Weboldal használatára, illetve az internetre tartalmak fel- és letöltésére.

12. Alkalmazandó jog
Jelen ÁSZF-re a hatályos magyar jog szabályai alkalmazandók. Amennyiben az ÁSZF valamely rendelkezése érvénytelennek bizonyulna, az nem érint a többi rendelkezés érvényességét, az érvénytelen rendelkezés helyébe automatikusan a jogszabályoknak megfelelő rendelkezés lép életbe.

Jelen ÁSZF nyelve a magyar.

Bankkártyás fizetés

Kártyás fizetés szolgáltatója:

CIB Bank

Elfogadott bankkártyák:

Kartyalogok 30px HUN

© Lágymányos Patika és WEBáruház - 2011 - 2023 | Adatkezelési tájékoztató | Jognyilatkozat | Impresszum
A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesíthetik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót és kérdezze meg gyógyszerészét!